ANTI ! ACNE

Korektor antybakteryjny w sztyfcie

olej manuka (Leptospermum scoparium )
- (Leptospermum scoparium ) - jest wyjątkowo silnym antyseptykiem. Ma właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwzapalne.
Olejek Manuka stosowany jest często jako główny składnik produktów do pielęgnacji skóry problematycznej. Jest także głównym składnikiem szamponów przeciw łupieżowych gdyż znakomicie usuwa ze skóry głowy bakterie i grzyby odpowiedzialne za powstawanie łupieżu i innych chorób skóry.
Magnolia (Magnolia liliiflora)
Ekstrakt z magnolii (Magnolia liliiflora) (z pąków i kwiatów) - pąki i kwiaty magnolii zawierają: olejki eteryczne, cukry, flawonoidy. Flawonoidy wykazują własności przeciwrodnikowe (reagują z wolnymi rodnikami, przeciwzapalne oraz zapobiegają degradacji włókien kolagenu. Obecność cukrów, które są składnikiem NMF (Naturalnego Czynnika Nawilżającego) sprawia, że ekstrakt ma własności nawilżające oraz utrzymujące wodę w warstwie rogowej stratum corneum. Ekstrakt może znaleźć zastosowanie w kosmetykach pielęgnacyjnych, anti-aging, ochrony p.słonecznej oraz po opalaniu.  Działa wygładzająco, przywraca nawilżenie suchej skórze, chroni skórę przed wpływem zanieczyszczeń środowiska oraz promieniowaniem UV.
 
Olej z czarnuszki siewnej
olej z czarnuszki siewnej zawiera w składzie m.in.  kwas linolowy, oleinowy, palmitynowy, witaminę E. Wykazuje działanie bakteriobójcze oraz antyoksydacyjne.
Inne produkty z serii  |  Zobacz wszystkie Drukuj